Training

persoonlijke ontwikkeling op je werkplek

 

Een sterke organisatie met zelfbewuste medewerkers

Onderstaande trainingen en workshops verzorg ik voor de Werkplaats van @voCampus en Quriuz van Quadraam.

Je remmende gedachten de baas

Een diepgaande, meerdaagse training voor mensen die last hebben van remmende gedachten en daar nu eindelijk eens korte metten mee willen maken.

De training biedt inzicht in de overtuigingen die ten grondslag liggen aan je gedachten. Je krijgt praktische handvatten hoe daar beter mee om te gaan.

Voice Dialogue

Een kennismaking met de methode Voice Dialogue.

Je krijgt inzicht in je eigen innerlijke stemmen en je leert de beginselen van deze methode zodat je het kan toepassen in je rol van docent, mentor of coach.

 

Het goede gesprek: maak verbinding

Het goede gesprek blijven voeren terwijl de ander je raakt, hoe doe je dat?

In deze gesprekken leer je in verbinding te blijven met jezelf en de ander, ook wanneer je geraakt wordt. Je ontwikkelt handvatten hoe je gesprekken voert vanuit compassie met jezelf en empathie voor de ander.

Projectie en (tegen)overdracht

Als coach of begeleider is het belangrijk dat je je bewust bent van je eigen valkuilen.

In deze workshop kijk je kritisch naar je eigen rol als interne coach en zoom je in op de begrippen tegenoverdracht en projectie.

 

personal loopbaan en ontwikkeling

Ik ben Eefje van Antwerpen

Voor een groep voel ik me als een vis in het water: jarenlang heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. Daarnaast heb ik ervaring als coach van docenten, docentenbegeleider en als trainer van docenten op een lerarenopleiding. Sinds 2020 werk ik als zelfstandige coach en trainer.

Ik heb een scherpe blik en snel door wat er gebeurt in een groep. Ik heb oog voor alle deelnemers en dat maakt dat mensen zich bij mij gezien en gehoord voelen. De veiligheid die daardoor ontstaat is de beste voedingsbodem voor groei. Daarnaast stem ik mijn boodschap goed af op de ontvanger, zodat wat ik wil overbrengen ook daadwerkelijk bij de ander kan landen.

 

Eefje is een fijne “open” trainer/coach die doormiddel van goeie vragen je aan het denken zet over wat je tegenwerkt in je dagelijks bestaan.

In de training Je remmende gedachten de baas creëer je met diverse oefeningen bewustwording over je karaktereigenschappen en kernwaarden. Welke je verder helpen en welke je tegen houden. Inzicht in die eigenschappen helpen je daar op een gezonde en natuurlijke manier mee om te gaan.

De vertrouwde sfeer in deze cursus is van groot belang omdat je behoorlijk in jezelf gaat graven. Deze sfeer wordt door Eefje goed gecreëerd en bewaakt.

Douwe Steenhuizen

Docent D&P

De cursus Ontmantel Je remmende gedachten de baas heeft mij inzicht gegeven in waarom ik bepaalde emoties of gedachten ervaar. Op basis hiervan heeft ze mij handvatten aangereikt, waarmee ik zelfstandig aan de slag kan met werk gerelateerde en alledaagse situaties.

Eefjes warme uitstraling zorgt ervoor dat je je meteen bij haar op je gemakt voelt. Ze creëert een gevoel van veiligheid en in combinatie met haar gerichte vragen, weet ze precies tot de kern te komen. Hierbij is ook te merken dat ze zich erg verdiept heeft in de betreffende literatuur. Door een deskundige bril kijkt en luistert ze naar je en daarbij heeft ze ook een talent heeft voor het oppikken van impliciete informatie.

Patricia Stallen

Docent Duits

Ben je benieuwd wat ik kan betekenen voor je organisatie?