Over Eefje

Geboren en getogen in Brabant en op mijn achttiende voor studie naar Nijmegen verhuisd. Niet in staat om te ontdekken wat ik zelf wilde, baseerde ik mijn keuze in studie en werk op de verwachtingen van anderen. Zo rolde ik min of meer het onderwijs in. 14 jaar heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt als natuur- en scheikundedocent. Ik was goed in lesgeven en dat maakte dat ik het lang volhield. Maar met hart en ziel stond ik niet voor de klas. En dat gaat wringen en schuren tot er iets knapt, wat in 2016 gebeurde.

Toch had ik, parallel lopend aan dit pad, ook zo mijn dromen en verlangens. Ik ondernam actie om deze uit te laten komen en dat werden kleine vonkjes die nooit zijn gedoofd. Zo werkte ik in Ethiopië op een lerarenopleiding, waar ik een fantastische baan had als coach en trainer van docenten. Eenmaal terug in Nederland pakte ik naast het lesgeven de taak van coach van docenten op.  Met heel veel plezier. Ik voelde intuïtief aan dat dit werk was waar ik echt gelukkig van werd, al had ik eerst nog een crisis nodig om me hier volledig bewust van te worden.

Het lesgeven was nog steeds een grote taak naast mijn functie als coach. Doceren van een vak waar ik de interesse voor verloren was begon me langzaam op te breken. Ik ontdekte dat iets doen waar je hart niet ligt al het plezier en je eigenheid uit je kan zuigen. Ik raakte opgebrand en kwam thuis te zitten. Deze periode besteedde ik aan therapie en loopbaancoaching. Op herontdekkingstocht naar mezelf kwam ik veel vastgeroeste patronen en overtuigingen tegen waar ik wat mee moest. En dat heb ik dan ook gedaan. Met vallen en opstaan leerde ik omgaan met mijn hoge mate van gevoeligheid, ontdekte ik wat mij écht drijft in het leven en vond ik de moed om daarvoor te gaan. Door te gaan werken als coach, trainer en vertrouwenspersoon worden kleine vonkjes een groter vuur.

 

Luisteren naar íedere stem – dat is wat mij drijft

Iedereen verdient het om gehoord te worden. Niet alleen iedereen in een organisatie, maar ook iedere stem ín jou. Alles wat er is, elke stem, elke kant, heeft zijn eigen schoonheid en waarheid. En wanneer je begint met het luisteren naar al deze stemmen, dan begin je met groeien.

Dit is wat mij drijft in mijn werk. Op mijn achttiende was mijn eigen pad kiezen lastig voor me. Nu, ruim twintig jaar verder, weet ik wel hoe het moet. Mijn verloren gewaande stemmen, mijn eigengereidheid en mijn gevoeligheid, zet ik nu in als mijn kracht. Om zo uiteindelijk de wereld een stukje mooier te maken.

 

Dit ben ik ook

  • Nuchter en gevoelig. Rustig en gepassioneerd. Krachtig en zacht.
  • Ik woon nog steeds in Nijmegen, in Lent om precies te zijn. Samen met mijn vriend en onze twee kinderen.
  • Ondanks dat ik niet meer werk als natuur- scheikundedocent, ben ik mijn achtergrond dankbaar. Het heeft mij een analytische, scherpe blik gegeven met een sterk ontwikkelde voelspriet voor wat er echt speelt achter iemands masker.
  • Dansen, muziek luisteren, lezen, over boeken praten met mijn boekenclub, wandelen en spellen spelen. Dat doe ik ook.
  • Ik houd niet zo van quotes maar deze van mijn dochter (destijds 7 jaar) wil ik je niet onthouden: ‘Ik volg mijn hart met moed en ziel’. Doe jij dat ook?

 

Opleiding en ervaring

Coaching

 

2021 – Voice Dialogue (Berry Collewijn en Lex Mulder)

2020 – Coachingsopleiding (ICM, EQA practitionerniveau)

2020 – Deep Democracy level 1 (Human Dimensions)

2015  – Oplossingsgericht coachen (interne opleiding Alliantie VO)

2012  – Competente coach (interne opleiding Alliantie VO)

2011 – 2018 – Coach van docenten in het voortgezet onderwijs

2009 – 2010 – Coach van docenten op een lerarenopleiding in Ethiopië.

Vertrouwenspersoon

 

2022 – In vertrouwde handen (Vertrouwenswerk)

2022 – Nascholing integriteit (Van Oss en Partners)

2021 – Opleiding vertrouwenspersoon (Van Oss en Partners)

 

Training

 

2021 – Inspirerend en creatief trainen (ICM)

2006 – 2018 – Docent en mentor in het voortgezet onderwijs (vakken: natuur- scheikunde en wiskunde).

2009 – 2010 – Trainer van docenten op een lerarenopleiding in Ethiopië.

Samenwerken met mij?

Bel, app of mail je liever? Dat kan ook.
info@eefjevanantwerpen.nl   |   06 28 63 63 87