Ik heb een prettig en intensief coachingstraject gevolgd bij Eefje.

Ik heb me tijdens het traject vrij gevoeld om alles te bespreken en op tafel te leggen, op zoek naar hoe ik nou in elkaar zit.

Aan de hand van een interessante methode zijn we per gesprek gaan kijken uit wat voor kanten ik besta en wanneer die kanten mij helpen en wanneer ze mij in de weg zitten. Door dit stapsgewijs te doen ben ik tot een veel completer beeld van mezelf gekomen. Ik heb daarmee ook handvatten gekregen om in de praktijk anders om te kunnen gaan met bepaalde dingen.

A.

Jurist

Ik heb het coachtraject met Eefje als heel prettig ervaren.

Ze had alle aandacht voor me, luisterde echt naar me, liet me in mijn waarde en ik voelde me vrij om te vertellen wat ik wilde.
Ik heb veel geleerd, handvaten gekregen en heb mezelf beter leren kennen.

Eefje heeft me geholpen dingen te verduidelijken en heeft daarbij de bal zoveel mogelijk bij mij neergelegd. Daardoor ben ik meer op mezelf gaan vertrouwen.

Eefje kan de dingen goed uitleggen en tot de kern terugbrengen.

Het mooie vind ik ook dat het proces na het traject niet gestopt is. Het geleerde komt regelmatig terug en is voor mij een bodem voor verdere ontwikkeling.
Ik ben haar erg dankbaar voor de mooie, leerzame coachsessies en het fijne, warme contact.

O.H.

Specialist administratie

Eefje heeft me tijdens onze coachingsgesprekken altijd in mijn waarde gelaten. We zijn samen op zoek gegaan naar mijn overtuigingen en hebben mentale processen blootgelegd. Dit was niet zelden confronterend, maar ik merkte dat de gesprekken heel belangrijk voor me waren.

Eefje heeft vanaf minuut 1 voor een veilige sfeer gezorgd, waarin alles gezegd en besproken kon worden. Dat is wat mij betreft haar grootste kracht. Als je op zoek bent naar een warm persoon om te werken aan persoonlijke groei, ben je bij Eefje aan het juiste adres.

Wat de gesprekken mij vooral hebben gebracht is het inzicht dat mijn persoonlijkheid verschillende kanten heeft, ‘passagiers’, die wisselend vooraan bij mij als bestuurder komen zitten. Ik geef rollen die een negatief effect op mijn gemoedstoestand veel te vaak de hot seat. Waarom dat zo is, weet ik niet. Maar dat het gebeurt, weet ik wel. Ik ga proberen om die kanten van mezelf met wat meer lichtheid te benaderen, zeker als ze weer dichtbij komen en de boel overnemen. Want geen enkele rol valt volledig samen met mezelf.

Bram Witvliet

Docent klassieke talen en filosofie

Eefjes warme uitstraling zorgt ervoor dat je je meteen bij haar op je gemakt voelt. Ze creëert een gevoel van veiligheid en in combinatie met haar gerichte vragen, weet ze precies tot de kern te komen. Hierbij is ook te merken dat ze zich erg verdiept heeft in de betreffende literatuur. Door een deskundige bril kijkt en luistert ze naar je en daarbij heeft ze ook een talent heeft voor het oppikken van impliciete informatie.

Haar cursus heeft mij inzicht gegeven in waarom ik bepaalde emoties of gedachten ervaar. Op basis hiervan heeft ze mij handvatten aangereikt, waarmee ik zelfstandig aan de slag kan met werk gerelateerde en alledaagse situaties. Eefjes cursus is mij zo goed bevallen, dat ik graag de individuele coaching door haar zou willen voortzetten.

Patricia Stallen

Docent Duits

 

De eerder genoemde punten op deze site over Eefjes vriendelijke doortastendheid en haar professionaliteit kan ik zeker beamen.

Eefje heeft mij door een hele lastige periode geholpen, maar nog veel belangrijker heb ik oud zeer los kunnen laten. Alle sessies waren waardevol en met name de voice dialogue oefeningen waren een echte eyeopener.

Eefje, dank je wel, ik wou dat ik jou jaren eerder was tegengekomen!

Daphne

Reisadviseuse

Eefje is krachtig en zacht tegelijk – een hele spannende combinatie, waarmee ze het onderste uit de kan haalt.

Ze luistert heel goed – ook naar wat er tussen de regels gezegd wordt – en ze kan héél erg goed informatie structureren en analyseren vanuit de optiek van de coachee, maar ook vanuit een helikopter-view. Haar vragen zijn ijzersterk en to-the-point, maar ze stelt ze op een milde manier en de stiltes die ze aanbiedt om te antwoorden en ook terwijl ze zelf nadenkt hebben écht meerwaarde.

Ze is stabiel waardoor het voor een sterke en zelfredzame vrouw niet moeilijk is om de regie uit handen te geven. Ze creëert een enorm gevoel van veiligheid.

Eefje straalt rust uit en dat is heel fijn, ze is ontzettend vriendelijk, heel rustig en bedachtzaam, maar uitnodigend.

Eefje heeft overduidelijk ontzettend veel kennis waar ze in de sessies uit put, hierdoor kreeg ik het gevoel écht een op maat gemaakt proces met haar door te lopen. Waarin ik als beginnend stuurman navigeerde, maar onder het toeziend oog van een sterke stuurman, met een goedwerkend kompas.

Ik kijk anders naar mijzelf, ik analyseer wat er gebeurt en wat het met mij doet op een manier die ik nooit eerder gedaan heb én ik kan mijzelf in het moment en erna verder brengen. Dit betekent voor mij dat het een zéér succesvol traject is geweest. Eefje heeft me daadwerkelijke hele concrete tools gegeven.

Elin Karlmark

Communications & Diversity trainer

Eefje is doelgericht, ze bewaakt dat je stapjes vooruit zet en niet in je comfortzone blijft zitten.

De coaching op afstand, via pc, werkte verbazingwekkend goed. Ze voelde heel veel zaken erg goed aan. Ze slaagt er in om een veilige uitnodigende sfeer op te bouwen in een gesprek.

Ik ben me bewuster van bepaalde patronen in m’n reactie of gedachten. En dankzij de oefeningen leer ik daar stapje per stapje verandering in brengen. Dat geeft me meer rust en vertrouwen in mezelf.

Aline

Communicatiemedewerker

Eefje heeft mij als werkende vrouw en alleenstaande ouder uitstekend geholpen.

Aan de hand van mijn coachvraag ‘oefenen van autonoom gedrag’ in sociale situaties, zowel zakelijk als privé, hebben de gesprekken met haar me veel zelfinzicht en energie opgeleverd om persoonlijk te groeien. Ik ben steviger geworden en laat me niet meer zo snel leiden door gedrag van anderen als reactie op mij. Zo kan ik beter mijn talenten en vaardigheden inzetten in werk, maar zeker ook in privésituaties als bijvoorbeeld vrijwilliger en de daarbij behorende dynamiek in de samenwerking onderling.

Eefje is een professionele coach die weet hoe ze in relatief korte tijd tot de kern van de coachvraag kan komen en ook resultaat- en klantgericht te werk gaat.

Marga

organisatieadviseur / beleidsmedewerker

Ik ben zo blij dat Eefje op mijn pad kwam!

Alles kan besproken worden, niks is te klein, te groot of te gek. Ze maakt patronen en overtuigingen inzichtelijk door naar mij te luisteren en telkens weer de spijker op z’n kop te slaan. Ze legt uit hoe bepaalde zaken werken, die kennis geeft mij inzicht. Ze zet je aan het (denk)werk en begeleidt je daarin en dat is precies wat ik nodig had. Haar nuchtere kijk en open blik heeft me geholpen weer dichterbij mijn wensen te komen.

Als je gaat voor persoonlijke groei zou ik je absoluut aanraden om naar Eefje te gaan, ze helpt je echt verder.

Wendy

Docent MBO

Ik heb een zeer waardevol coachingstraject gevolgd bij Eefje.

Ik heb haar ervaren als een vakvrouw, die zeer goed kan luisteren zonder oordeel. Ze toonde compassie en leidde me d.m.v. rake en doortastende vragen naar de kern van mijn issue.

Eefje is rustig en empathisch en creëerde daarmee een hele fijne sfeer waarbinnen ze me prikkelde om de diepte in te gaan. Het gebruik van Voice Dialogue was heel aanvullend.

Het coachingstraject bij Eefje heeft me de kracht gegeven om dicht bij mezelf te blijven in de voor mij soms spannende keuze’s die ik moest maken.

Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen!

Leonie

Eefje is benaderbaar, persoonlijk en zorgt voor een prettige sfeer van vertrouwen.

Dat maakt dat je de diepte ingaat op zoek naar je eigen overtuigingen, waarbij Eefje je kundig begeleidt en prikkelt met de juiste vragen.

A.

Docent VO

Eefje heeft mij geholpen hoe ik mijn werkdruk en privé meer in balans kon brengen. Niet zo lang geleden ben ik moeder geworden. Hierdoor was voor mij het een uitdaging om werk en privé meer in balans te krijgen. Ik merkte dat ik daarin hulp nodig had en gelukkig heb ik deze hulp gevonden bij Eefje.

Doordat we via Voice Dialogue hebben gekeken naar de verschillende kanten in mij, ben ik mij steeds meer bewust gaan worden waarom ik de dingen doe, zoals ik ze doe. En hoe ik mijzelf daarin beter kan beschermen, zonder een ander tekort te doen.

Ik heb Eefje ervaren als een heel open, rustige, empathisch, betrokken en professionele coach. Waarin ik het gevoel heb gehad echt gezien te worden en waarin de tijd werd genomen om met aandacht uit te zoeken hoe ik het beste, soms lastige situaties, kan oplossen en evalueren. De coaching gesprekken waren daardoor voor mij zeer waardevol.

Floor Groote Haar

Docent MBO

Eefje heeft me erg geholpen aan de start van mijn carrière door me beter bekend te maken met mijn eigen emoties en denken.

Door middel van gesprekken, die ik als zeer aangenaam heb ervaren, ben ik me bewuster geworden van mijn eigen handelen. Dit heeft een positief effect gehad op zowel mijn werk als mijn privé-leven.

K.G.

Docent geschiedenis

Ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij Eefje.

Door Eefje heb ik nieuwe inzichten gekregen over mij als persoon en professional. Eefje kan goed luisteren en haar tips hebben me echt geholpen.

Eefje is erg prettig in de omgang. Ik ben dan ook blij met het traject dat wij samen doorlopen hebben.

Matijn Vloedgraven

Docent

Betrokken, empathisch, rustig, vol vertrouwen, betrouwbaar zijn enkele kenmerken, die ik aan Eefje als coach koppel. Dankzij de empathie en betrokkenheid was er snel een vertrouwensrelatie van mij naar haar toe opgebouwd. Ik voelde me veilig en durfde hierdoor open en eerlijk in dialoog met Eefje en mezelf te gaan. Ik voelde me gehoord en serieus genomen in mijn hulpvraag. De coachinginterventies waren passend voor mij en ondersteunden mij in het winnen van nieuwe inzichten.

Wat ik waardeer is dat Eefje in haar betrokkenheid duidelijk haar kracht en competenties voor ogen houdt en ook afbakeningen kan communiceren. Mij heeft dit veel vertrouwen gegeven: Eefje weet op welke domeinen zij kan ondersteunen door te coachen en kan ook duidelijk aangeven voor welke vraagstukken men een ander professional zou kunnen raadplegen. Zij bakent dit niet alleen af, maar noemt suggesties voor een vervolg en levert, indien gewenst, ook aanvullende informatie over mogelijke vervolgstappen. Hierdoor werd ik verder op weg geholpen en weet ook concrete vervolgstappen te nemen.

Ik heb gevoelens en diffuse gedachtes niet goed kunnen vatten en begrijpen. Door deze coaching heb ik inzichten gewonnen en heb ik meer duidelijkheid over wat ik voel en waarom.

Ik omarm de persoonlijke groei en ben dankbaar voor alle gewonnen inzichten. Deze inzichten ervaar ik als cadeau. Ik durf na afloop van de coaching met zachtheid, liefde, kalmte en trots over mezelf na te denken.

Coaching vond online plaats en dat werkte verrassend goed! Als werkende moeder van kleine kinderen en een grote reisafstand naar de praktijk van Eefje was de digitale coaching voor mij ideaal! Ik kon de coachingsmomenten goed combineren met werk-privé leven, er was geen extra belasting door reistijd en ik kon me kwetsbaar en open opstellen in mijn eigen veilige huiselijke omgeving. De drempel om eindelijk een coachingstraject te volgen was hierdoor voor mij veel lager. Anders had ik het denk ik nog steeds niet gedaan en allerlei organisatorische smoesjes bedacht. Ik wil Eefje hartelijk danken voor het coachingstraject!

C.T.

Fysiotherapeut

Eefje is een fijne “open” trainer/coach die doormiddel van goede vragen je aan het denken zet over wat je tegenwerkt in je dagelijks bestaan.

De vertrouwde sfeer in deze cursus is van groot belang omdat je behoorlijk in jezelf gaat graven. Deze sfeer wordt door Eefje goed gecreëerd en bewaakt.

Douwe Steenhuizen

Docent D & P

Ik heb het coachtraject als zeer prettig ervaren.

Vanaf het eerste moment was er een fijn contact. Het contact met Eefje voelde warm, open en onbevooroordeeld. Dit zorgde ervoor dat ik veel over mijzelf durfde te delen. Wat heeft geholpen is dat Eefje goed luistert tussen de lijntjes door, dat ze mij regelmatig een spiegel voorhoudt, dat ze iedere keer met passende opdrachten komt die zorgen voor nieuwe inzichten en meedenkt over wat op dat moment het meest urgent is. Ik heb meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheid en gedachten, wat invloed heeft op mijn gedrag en stemming.

De coachgesprekken hebben mij in korte tijd veel gebracht, en daar ben ik erg dankbaar voor.

V. Fernández Buch

Docent HBO

Binnen een enkel Voice Dialogue coachingsgesprek met Eefje heb ik veel nieuwe inzichten gekregen over mezelf en ben ik op een andere manier gaan kijken naar wie ik ben en hoe ik handel. Het gaf mij perspectief en balans.

Het gesprek geeft zo helder inzicht in welke stemmen welke rol spelen in je leven en geeft handvatten om verandering aan te brengen waar je dat graag zou willen.

Ik heb de coaching als prettig en waardevol ervaren dankzij de rustige, professionele coachingsstijl van Eefje.

Helmien Kato

Met Eefje op reis,
Dankbaar dat ik gecoacht ben door Eefje.
Niet bewust van oud zeer. Met enkele coachingsgesprekken kon en mocht ik meteen diep gaan met mezelf. Vanaf de kennismaking werd ik door Eefje gezien.  Door voorbeelden te noemen uit haar eigen levenswijsheid en eigen ervaring uit het verleden ontstond er voor mijn gevoel wederzijds respect.
Iedereen is een mens met vragen, maar als je ze niet durft te stellen, omdat je letterlijk met de rug tegen de muur staat. Eefje liet me bijzondere dingen inzien..  Door te vertellen en naar mezelf te luisteren. Door de sessie’s met Eefje durfde ik de Koe bij de horens te pakken en kreeg ik weer ruimte en lucht en maken we zelfs grote stappen in de thuissituatie.
Bij de vraagstelling; wat is je hulpvraag voor vandaag wist ik niet dat mijn hulpvraag zo groot zou zijn en dat ik deze in korte tijd zo mooi kon verwoorden. Maar dan.. Ja dan helpt Eefje deze Hulpvraag voor jouzelf te verwezenlijken ..
Ik ben blij voor jou en vooral voor mezelf dat ik zo net voor het starten van jouw bedrijf de mannelijke werkeloze man ben die door jou met succes gecoacht is.
Leo Dirks

Eigenaar Pretoprecept.nl