Training sociale veiligheid

Omdat alleen een loket nooit voldoende is.

Inhoud van de training

Sociale veiligheid is het beschermen van je medewerkers tegen mogelijk grensoverschrijdend gedrag door middel van gedragsregels, een vertrouwenspersoon en protocollen. Met psychologische veiligheid wordt een werkklimaat bedoeld waarin mensen interpesoonlijke risico’s durven te nemen.

In deze training maak je kennis met de theorie achter sociale en psychologische veiligheid. Waarbij de begrippen vertrouwen, vrijmoedigheid en het verschil maken meer gaat leven.

Je krijgt antwoord op onderstaande vragen:

  • Hoe ziet een psychologisch veilig team eruit?
  • Hoe kun je leidinggeven sturen op het psychologisch veilig maken van je team?
  • Welke structuren heb je nodig om sociale veiligheid te garanderen?
  • Welke plichten en verantwoordelijkheden heb jij als leidinggevende hierin?

Ook staan we in de training stil hoe jij als leidinggevende het gesprek over onveiligheid kunt voeren met je medewerkers. Desgewenst maken we gebruik van een trainingsacteur in de vorm van regietheater of één-op-één gesprekken.

Doelgroep en werkwijze

Deze training is geschikt voor (een team van) leidinggevenden in het bedrijfsleven, overheidsorganisaties en het onderwijs

De duur van de training wordt in overleg bepaald. Het tarief van de training is afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een offerte.

Nieuwsgierig naar deze training?

Ik ben Eefje van Antwerpen

Voor een groep voel ik me als een vis in het water: jarenlang heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. Sinds 2020 werk ik als externe vertrouwenspersoon en trainer.

Ik heb een scherpe blik en snel door wat er gebeurt in een groep. Ik heb oog voor alle deelnemers en dat maakt dat mensen zich bij mij gezien en gehoord voelen. De veiligheid die daardoor ontstaat is de beste voedingsbodem voor groei. Daarnaast stem ik mijn boodschap goed af op de ontvanger, zodat wat ik wil overbrengen ook daadwerkelijk bij de ander kan landen.

Mijn ervaring en expertise als externe vertrouwenspersoon in het onderwijs en bedrijfsleven brengt de training diepgang en praktische handvatten.

 

Eefje is een fijne “open” trainer/coach die doormiddel van goeie vragen je aan het denken zet over wat je tegenwerkt in je dagelijks bestaan.

De vertrouwde sfeer in deze cursus is van groot belang omdat je behoorlijk in jezelf gaat graven. Deze sfeer wordt door Eefje goed gecreëerd en bewaakt.

Douwe Steenhuizen

Docent D&P

Eefjes warme uitstraling zorgt ervoor dat je je meteen bij haar op je gemakt voelt. Ze creëert een gevoel van veiligheid en in combinatie met haar gerichte vragen, weet ze precies tot de kern te komen. Hierbij is ook te merken dat ze zich erg verdiept heeft in de betreffende literatuur. Door een deskundige bril kijkt en luistert ze naar je en daarbij heeft ze ook een talent heeft voor het oppikken van impliciete informatie.

Patricia Stallen

Docent Duits