Training grensoverschrijdend gedrag

Iedereen voelt het wanneer een grens wordt overschreden, nu nog handelen!

Inhoud van de training

Pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie en uitsluiten zijn zomaar wat vormen van grensoverschrijdend gedrag.

In deze training maak je kennis met het begrip grensoverschrijdend gedrag. Hoe komt het dat de één gedrag als grensoverschrijdend ervaart en de ander niet?

Je leert verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag herkennen en je ontwikkelt handvatten hoe je hier op een goede manier mee om kan gaan. Hierin ben jij zelf de belangrijkste schakel: de tips and tricks zijn altijd toegespitst op hoe jij als mens/professional bent en wat jij nodig hebt.

Daarnaast biedt de training ook ruimte voor een onderdeel active bystander. Wat kun jij doen als je getuige bent van grensoverschrijdend gedrag? Hoe kun je voorkomen dat je machteloos toekijkt of verlamt?

De training kan begeleid worden door een trainingsacteur, zodat je het geleerde direct in de praktijk kan oefenen. Hierin gebruiken we een vorm die bij de groep past: van regietheater tot één-op-één gespreksoefening.

 

Doelgroep en werkwijze

Deze training is geschikt voor de volgende doelgroepen:

  • Medewerkers van bedrijven en organisaties waar grensoverschrijdend gedrag tussen de medewerkers onderling op het programma staat.
  • Leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs waarin specifiek wordt ingegaan op grensoverschrijdend gedrag door ouders.

De duur van de training wordt in overleg bepaald. Het tarief van de training is afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een offerte.

Nieuwsgierig naar deze training?

Ik ben Eefje van Antwerpen

Voor een groep voel ik me als een vis in het water: jarenlang heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. Sinds 2020 werk ik als externe vertrouwenspersoon en trainer.

Ik heb een scherpe blik en snel door wat er gebeurt in een groep. Ik heb oog voor alle deelnemers en dat maakt dat mensen zich bij mij gezien en gehoord voelen. De veiligheid die daardoor ontstaat is de beste voedingsbodem voor groei. Daarnaast stem ik mijn boodschap goed af op de ontvanger, zodat wat ik wil overbrengen ook daadwerkelijk bij de ander kan landen.

Mijn ervaring en expertise als externe vertrouwenspersoon in het onderwijs en bedrijfsleven brengt de training diepgang en praktische handvatten.

 

Eefje is een fijne “open” trainer/coach die doormiddel van goeie vragen je aan het denken zet over wat je tegenwerkt in je dagelijks bestaan.

De vertrouwde sfeer in deze cursus is van groot belang omdat je behoorlijk in jezelf gaat graven. Deze sfeer wordt door Eefje goed gecreëerd en bewaakt.

Douwe Steenhuizen

Docent D&P

Eefjes warme uitstraling zorgt ervoor dat je je meteen bij haar op je gemakt voelt. Ze creëert een gevoel van veiligheid en in combinatie met haar gerichte vragen, weet ze precies tot de kern te komen. Hierbij is ook te merken dat ze zich erg verdiept heeft in de betreffende literatuur. Door een deskundige bril kijkt en luistert ze naar je en daarbij heeft ze ook een talent heeft voor het oppikken van impliciete informatie.

Patricia Stallen

Docent Duits