Gesprekstafel sociale veiligheid

‘Je mag tegenwoordig ook helemaal niks meer!’

Inhoud van de gesprekstafel

Wanneer het gesprek vooral bij het koffiezetapparaat en in de wandelgangen plaatsvindt is het zinvol om met z’n allen om de tafel te gaan zitten. Wat speelt er in je team? Wat leeft er onder het wateroppervlakte?

Het gesprek voeren over sociale veiligheid mwerkt preventief. Mensen voelen zich gehoord en alle geluiden mogen er zijn. Je krijgt beter zicht op wat er speelt in de organisatie, zodat je acties doorop kan aanpassen. 

Een gesprekstafel kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het doel is om alle geluiden van de medewerkers te horen rondom een bepaald onderwerp. De begeleiding zet daarbij altijd in op veiligheid. 

Doelgroep en werkwijze

Deze training is geschikt voor teams en organisaties binnen het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. 

De gesprekstafel is volledig op maat te maken, zodta het past bij de ogrnaisatie. Het tarief is afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een offerte.

Nieuwsgierig naar deze training?

Ik ben Eefje van Antwerpen

Voor een groep voel ik me als een vis in het water: jarenlang heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. Sinds 2020 werk ik als externe vertrouwenspersoon en trainer.

Ik heb een scherpe blik en snel door wat er gebeurt in een groep. Ik heb oog voor alle deelnemers en dat maakt dat mensen zich bij mij gezien en gehoord voelen. De veiligheid die daardoor ontstaat is de beste voedingsbodem voor groei. Daarnaast stem ik mijn boodschap goed af op de ontvanger, zodat wat ik wil overbrengen ook daadwerkelijk bij de ander kan landen.

Mijn ervaring en expertise als externe vertrouwenspersoon in het onderwijs en bedrijfsleven brengt de training diepgang en praktische handvatten.

 

Eefje is een fijne “open” trainer/coach die doormiddel van goeie vragen je aan het denken zet over wat je tegenwerkt in je dagelijks bestaan.

De vertrouwde sfeer in deze cursus is van groot belang omdat je behoorlijk in jezelf gaat graven. Deze sfeer wordt door Eefje goed gecreëerd en bewaakt.

Douwe Steenhuizen

Docent D&P

Eefjes warme uitstraling zorgt ervoor dat je je meteen bij haar op je gemakt voelt. Ze creëert een gevoel van veiligheid en in combinatie met haar gerichte vragen, weet ze precies tot de kern te komen. Hierbij is ook te merken dat ze zich erg verdiept heeft in de betreffende literatuur. Door een deskundige bril kijkt en luistert ze naar je en daarbij heeft ze ook een talent heeft voor het oppikken van impliciete informatie.

Patricia Stallen

Docent Duits