Training

Het goede gesprek: maak verbinding

Een training waarin je leert hoe je jezelf kan blijven tijdens een moeilijk gesprek.

Een collega klapt dicht tijdens het feedback geven. De teamvergadering ontspoort door een onbeholpen inbreng. Geïrriteerd wordt kritiek geuit. Een gesprek tussen twee collega’s escaleert regelmatig.

Collega’s vermijden elkaar en gaan moeilijke gesprekken uit de weg. De mensen gaan er onder gebukt en het werk lijdt eronder.

Dit gebeurt, ook bij u in de organisatie. Iedereen kent de gesprekstechnieken en modellen. Ze kunnen alle stappen netjes doorlopen, en toch nemen emoties de overhand. Het gesprek loopt niet. Dat komt omdat mensen geraakt worden tijdens gesprekken en iedereen past eigen tactieken toe om een moeilijk gesprek te ‘overleven’.

De kunst is om te weten waardoor het komt dat je je zo voelt en gedraagt. Zijn uw collega’s zich daarvan bewust?

Wij noemen dit een training gesprekstechnieken plus

Gesprekstechnieken plus diepgang
Gesprekstechnieken plus zelfinzicht
Gesprekstechnieken plus compassie

In deze training leert de deelnemer hoe hij/zij tijdens een gesprek in verbinding blijft met zichzelf en de ander, zonder het doel uit het oog te verliezen. Ze ontdekken wat hen raakt en ontwikkelen handvatten hoe hiermee om te gaan.

Voor wie?

Medewerkers die regelmatig contact hebben met collega’s, klanten, leerlingen, studenten of ouders.

Werkwijze

De cursus bestaat uit drie dagdelen. We werken met een kleine groep waarin veiligheid centraal staat. Deelnemers krijgen de ruimte om te leren over zichzelf en te oefenen met verschillende gespreken. Altijd vanuit een basis van respect voor jezelf en de ander.

 

Creëer een professionele met-elkaar-spreekcultuur

personal loopbaan en ontwikkeling

Wij zijn Sanne van Stipdonk en Eefje van Antwerpen

 

En voor een groep komen wij tot bloei. Wij bundelen onze krachten om een training te geven die zich kenmerkt door diepgang, ruimte om jezelf te zijn en scherpe afstemming op de ontvanger.

Sanne van Stipdonk werkt naast trainer als leidinggevende in het onderwijs. Ze is opgeleid in Transactionele analyse.

Eefje van Antwerpen is professioneel trainer en coach en werkt daarnaast als gecertificeerd vertrouwenspersoon. Ze is gespecialiseerd in de methode Voice Dialogue.

Het gaat voornamelijk over wat communicatie met je doet en hoe je de controle houdt in bepaalde situaties. Denk hierbij aan het beheersen van eventuele boosheid of verdriet.

In de cursus komen zaken voorbij die je helpen een gesprek van een andere kant te bekijken en een conflict voor te zijn. Op deze manier is het de bedoeling dat je sterker uit je gesprek komt en het gevoel hebt er meer controle over te hebben.

Je gaat inzien wat jouw rol is in een gesprek en hoe je je rol kunt inzetten om jouw doel van het gesprek te behalen. Je leert een gesprek zo te voeren dat je niet langer het gevoel hebt dat dingen je “overkomen” maar dat je kunt anticiperen op de zetten van de ander.Kortom, een fijne, erg persoonlijke, cursus die je direct kunt inzetten in de praktijk!

Antwan Grisel

Docent voortgezet onderwijs